KSA Maklumkan 37 Operator Mesin Permainan Tanpa Permit Kehadiran
Toto

KSA Maklumkan 37 Operator Mesin Permainan Tanpa Permit Kehadiran

Pihak Berkuasa Permainan Belanda telah menyelesaikan siasatan lanjutan yang bertujuan untuk 290 pengendali mesin permainan di negara ini. Pengawal selia itu menemui 37 pengendali yang tidak mematuhi keperluan permit kehadiran yang dikeluarkan oleh pihak berkuasa perbandaran di Belanda. Semua pengendali telah dimaklumkan dan serta-merta menghentikan pelanggaran peraturan permit kehadiran, kecuali satu perniagaan.

Mengapakah Permit Kehadiran Diperlukan untuk Mesin Permainan?
Secara umumnya, perniagaan di Belanda dibenarkan untuk memerlukan dua Live SGP Prize jenis permit berbeza daripada pihak berkuasa perbandaran jika mereka ingin meletakkan mesin permainan di tempat katering mereka. Salah satunya ialah permit perbandaran untuk mesin permainan, manakala yang kedua ialah permit operasi yang diberikan oleh Pihak Berkuasa Permainan Belanda.

Pihak berkuasa perbandaran juga boleh mengeluarkan permit yang membolehkan perniagaan mengendalikan arked hiburan. Mesin permainan memerlukan bukti kemasukan rasmi mereka di pasaran Belanda untuk mendapatkan permit. Ini bermakna semua pengimport dan pengilang harus memiliki lesen untuk jenis mesin perjudian yang mereka ingin kendalikan: mesin slot untuk permainan kebetulan, mesin pinball atau mesin lain untuk permainan kemahiran, perebut cakar dan jenis mesin funfair yang lain.

Untuk memohon lesen, perniagaan harus menghubungi Pihak Berkuasa Permainan Belanda. Selain itu, permit ini hanya boleh diserahkan kepada perniagaan yang kebanyakannya dikunjungi oleh orang dewasa. Ini bermakna membuka mesin perjudian di bar snek yang tidak dibenarkan beroperasi.

Perniagaan perlu mendapatkan permit mesin permainan mereka daripada pihak berkuasa perbandaran tempatan sebelum menyediakan mesin yang menawarkan permainan peluang di tempat mereka. Mesin yang menawarkan permainan kemahiran tidak memerlukan sebarang permit. Jika perniagaan memiliki beberapa lokasi outlet yang berbeza, mereka perlu mendapatkan permit berasingan untuk mesin mereka.

Pihak Berkuasa Permainan Belanda menerangkan kepentingan permit kehadiran untuk peranan mereka dalam mencegah aktiviti jenayah daripada berlaku berkaitan dengan mesin permainan. Inilah sebab mengapa pihak berkuasa majlis perbandaran perlu melakukan penyiasatan kebolehpercayaan sebelum live data hk menyerahkan permit ini, atau semasa prosedur pengeluaran masih dijalankan.

36 Daripada 37 Operator Belanda Telah Mematuhi
Kesemua 37 perniagaan yang gagal mematuhi peraturan permit menerima pemberitahuan mereka daripada Pihak Berkuasa Perjudian Belanda dan terus membetulkan kesalahan mereka kecuali satu yang akan dikenakan penalti. Ini boleh menyebabkan perniagaan kehilangan lesennya untuk mengendalikan mesin permainan pada masa hadapan.

Pengawal selia meminta majlis perbandaran Belanda untuk terus memeriksa secara aktif kehadiran permit kehadiran untuk mesin permainan. Pada awal April, Pihak Berkuasa Perjudian Belanda mengumumkan ia berjaya mengurangkan banyak operasi perjudian haram di negara ini.

Pada awal Mei, pengawal selia juga mengumumkan ia mengeluarkan beberapa keluaran macau amaran kepada pengendali yang tidak dinamakan sambil memberi nasihat tentang amalan pengiklanan umum dan menyatakan rasa tidak puas hati dengan cara syarikat perjudian dan pihak berkepentingan melaporkan kepada Akta Pengubahan Wang Haram dan Pembiayaan Keganasan.